Encis helpt C.A. de Groot met veilig werken in de cloud

Sloopbedrijf C.A. de Groot en Encis hebben een bijzondere samenwerking. Waar C.A. de Groot voor veiligheid op de sloopterreinen zorgt in de vorm van helmen en de juiste kleding, zorgt Encis voor een veilige digitale jas. Encis helpt C.A. de Groot verder te digitaliseren en met veilig werken in de cloud.

Sloopbedrijf C.A. de Groot en Encis hebben een bijzondere samenwerking. Waar C.A. de Groot voor veiligheid op de sloopterreinen zorgt in de vorm van helmen en de juiste kleding, zorgt Encis voor een veilige digitale jas. Encis helpt C.A. de Groot verder te digitaliseren en met veilig werken in de cloud.

Klaar voor de digitale toekomst

Pieter Kesselaar is KAM/HR/manager bij C.A. de Groot en vertelt: “zeven jaar geleden waren wij klaar voor een veiligere digitale toekomst en vroegen wij Encis ons te transformeren”. Encis heeft de cloud geïntroduceerd bij C.A. de Groot, dat was destijds nog geen gangbaar begrip. Nu is het niet meer weg te denken en is het niet meer de vraag óf je in de cloud gaat werken, maar in welke vorm.

Veilig en efficiënt werken

Encis helpt C.A. de Groot bij verdere digitalisering. Zo voorzien we slooplocaties van laptops met dongels of iPads met een toetsenbord. “We werken via Encis met al onze softwarepakketten in de cloud”, vertelt Pieter. Bij Encis zijn de middelen niet het voornaamste, maar het doel: veilig en efficiënt werken.

Bij Encis faciliteren we een platform voor onze klanten vanuit ons eigen serverpark, dat in een datacenter staat. Zodra het platform voor de klant is gemaakt, maken we een veilige cloudverbinding. Iedereen werkt met data en die data moet beschermd worden. Daarbij hoort onder andere een verantwoord wachtwoordbeleid.

“Wij voelen ons vanaf het moment dat we gaan samenwerken, verantwoordelijk voor alle data van de klant”, vertelt Nicolien van Encis. “De cloud is geweldig, maar veiligheid blijft echt wel een ding. Veel mkb-ondernemers zijn zich niet voldoende bewust van de gevaren waar zij hun bedrijf aan blootstellen. Veel ondernemers denken: dat overkomt mij niet. Maar mensen realiseren zich niet hoe snel je al gebruikmaakt van de cloud, dat doe je al als je een foto maakt met je iPhone. Het is belangrijk om dit goed te beveiligen.” Pieter: “De foto’s die wij maken op locatie worden in het digitale dossier opgeslagen en staan direct in een veilige omgeving.”

Het nieuwe werken

Pieter: “Cloud faciliteert ook ‘het nieuwe werken’. Het werken in de cloud levert uniformiteit op, ook tussen onze twee vestigingen in Velsen en Alkmaar. We zijn niet meer afhankelijk van persoonlijke instellingen, iedereen kan overal en vooral veilig inloggen. We gaan volledig digitaal werken op onze projecten. Het systeem ziet er qua ‘look and feel’ nog hetzelfde uit, maar is straks helemaal papierloos. Encis zorgt voor het platform waarin we alle informatie plaatsen, gegevens delen en terugkoppelen. Er kan van buitenaf niemand bij. Er blijken veel manieren te zijn om iets in een cloud op te slaan. Encis denkt met ons mee zodat dat efficiënt gebeurt.”

Nicolien: “Wij kennen C.A. de Groot inmiddels goed. Hoe slim ons systeem ook werkt, het moet voor hen ook laagdrempelig ingericht worden en werkbaar zijn.” Pieter: “Dat is het zeker. Een wijziging in een werkplan kan door iedereen die daarvoor geautoriseerd is, digitaal geaccordeerd worden. Ook helpt het systeem met procesmatig werken. We zijn aan veel regels gebonden en moeten processen strikt volgen, dankzij het systeem is dit geborgd.” Ook hier zit een overeenkomst tussen C.A. de Groot en Encis: net als een sloopwerk van C.A. de Groot moet ook ons platform continu aan allerlei veiligheidseisen voldoen.

Bewustwording en kennis delen

Wij bieden bij Encis standaard een interactieve awareness training die alle informatie bevat over beveiliging en bijvoorbeeld phishing mails. Wie de training heeft gevolgd, krijgt een certificaat. Nicolien: “Zo zijn onze klanten er zeker van dat hun werknemers op de hoogte zijn van alle tips en trucs. Zo ver denken we graag met hen mee!”

Daarnaast delen wij bij Encis de kennis die wij hebben graag met anderen. Onze klanten moeten zoveel mogelijk kennis hebben over de techniek achter de data en de gevaren. Als klanten dit snappen werken ze veel efficiënter.” Pieter beaamt dit: “Het werkt enorm prettig met Encis: zij zeggen waar het op staat en wij kunnen ook precies zeggen wat we vinden. Het voelt heel vertrouwd.” Lachend besluit hij: “En veilig natuurlijk!”