Tips & Tricks voor het gebruik van Teams

Teams is een programma binnen Microsoft 36 en hét communicatieplatform waarmee samenwerken en productiviteit worden gestimuleerd. Dat maakt het een ideaal programma voor iedere organisatie. Gebruik jij al teams? Dan zijn deze tips & tricks onmisbaar!

Kan ik ook met Skype gebruikers bellen?

Teams is hetzelfde als Skype. Je kunt, mits Encis dit heeft geactiveerd, ook met Teams bellen met iemand die Skype gebruikt en vice versa.

Kan ik Teams gebruiken in de cloud omgeving?

Gebruik je remote desktop? Videobellen met Teams kan NIET op de online omgeving. Omdat het scherm is ‘gedeeld’ geeft dit niet de gewenste performance. Ook moet het geluid van het datacenter naar de lokale werkplek worden gebracht en dat levert kwaliteitsverlies op. Je kunt wel gebruik maken van de chatfunctie binnen Teams.

Ik ben uitgenodigd voor een Team of Skype vergadering. En nu?

Heb je de beschikking over een Teams account en is deze actief? Dan zal de vergadering ook plaatsvinden binnen de zakelijke teams omgeving. Wel zo professioneel!

Is Teams gratis?

De teams licentie is door Microsoft voor een half jaar gratis ter beschikking gesteld. Hier worden dus geen kosten voor in rekening gebracht voor het komende half jaar.

Kan ik ook iemand uitnodigen voor een Teams vergadering buiten de organisatie?

Ja dat kan. Het meest makkelijke is om dit via een vergaderverzoek in Outlook te doen. Er is een handleiding beschikbaar op ons serviceportaal. Je kunt ook direct iemand via Teams benaderen, een vergadering starten en daarna anderen uitnodigen. Lukt dit niet dan kan het zijn dat jouw organisatie extern gebruiken van Teams nog niet toestaat. Vraag jouw ICT-beheerder om dit aan te passen.

Kan ik mijn scherm delen?

Jazeker! Je kunt heel gemakkelijk je scherm met iemand delen. Dit stelt je in staat om een presentatie te geven of te laten zien waar je mee bezig bent. Wij hebben een handleiding gemaakt hoe je jouw hele scherm kan delen maar ook een onderdeel (zoals een Powerpoint presentatie of de webbrowser). Sluit vooraf alle niet in gebruik zijnde applicaties af. Dit om te voorkomen dat externen jouw scherm zien met privacygevoelige data.

Ik beschik niet over teams. Wat nu?

Je kunt een aanvraag doen bij Encis voor het gebruik van Teams binnen het bedrijf. Stuur een mail naar servicedesk@encis.nl of bel met onze servicedesk.

Heb je vragen over Teams? Je kunt altijd contact met ons opnemen door ons een mail te sturen!