Succesverhaal

We hebben er allemaal in meerdere of mindere mate mee te maken. IT personeel is schaars en dat is het al jaren. Er is nog steeds een groei aan bedrijven en de IT-markt is volop in beweging en veranderd continue. 

En niet alleen komen er steeds meer Tech bedrijven, maar ook groeien de bestaande bedrijven door. Zo ook bij Encis. Met heel veel plezier en passie werken wij dagelijks aan het migreren, beheren en onderhouden van de ICT van onze klanten. We hebben de afgelopen jaren slimme manieren bedacht en gevonden om het proces meer efficiënt te maken en mensen zijn goed op elkaar ingespeeld. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar. Terwijl we groeien hebben ook wij te maken met een personeelsbehoefte. En hoe geef je dat dan vorm? Daar zijn legio mogelijkheden voor. Zo zijn we nu op zoek naar ICT’ers die met al bestaande kennis en expertise verder mee kunnen bouwen aan Encis en het leuk vinden om het steeds weer een beetje beter te willen doen. Beter als het gaat om het nog slimmer maken van onze eigen processen, maar ook beter als het gaat over het juiste advies voor onze klanten. 

Een andere manier om nieuw personeel te werven kwam naar aanleiding van een tip. En daar zijn we mee aan de slag gegaan! Nu een jaar later kunnen we melden dat onze collega Youri een mooi voorbeeld is van het aannemen van iemand die eerder niet binnen de ICT werkzaam was. Met een beetje zelfvertrouwen (ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan) doorzettingsvermogen, maar vooral ook nieuwsgierigheid, de wil om het gewoon te doen, en een beetje autodidactisch zijn, zijn daarbij een enorme hulp om die stap te wagen. 

En zo deed Youri dit ook. Al 10 jaar werkzaam bij Deen in een van haar vestigingen werd hij geconfronteerd met een overname. Dit bracht hem in de positie zichzelf de vraag te stellen: “wat wil ik nou echt”. Dat antwoord kwam snel. Hij had altijd al affiniteit met IT gehad en wilde niets liever dan de overstap maken naar de IT. En zo kwam Youri binnen bij Encis. Nu een jaar later heeft Youri een vast contract, een auto van de zaak en willen we hem nooit meer kwijt. Hij is geduldig, leergierig en hulpvaardig en leert nog iedere dag alleen maar nieuwe dingen.  Wat ons betreft een mooi succesverhaal !

Ben je ooit nieuwsgierig hoe dit in z’n werk gaat? Wat je kunt verwachten van ons en wat wij van jou verwachten? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wie weet ligt er een prachtige kans en een toekomst in de ICT voor je in het verschiet bij ons leuke bedrijf in Hoorn!