Encis groeit en onze ruimte groeit mee!

Waar Encis begon aan het Grote Noord 9, kondigen wij met trots de uitbreiding naar het naastgelegen pand Grote Noord 11 aan. Met deze uitbreiding geven we invulling aan de behoeftes die door de groei van de afgelopen jaren zijn ontstaan.

Tien jaar geleden begon Encis haar reis als ICT partner in het hart van Hoorn, aan het Grote Noord 9. Met het motto “Het moet het doen, altijd, overal en op ieder apparaat” werd een thuis gevonden op een plek die een rijke geschiedenis heeft en die werd gekozen om zijn schoonheid, cultuur en gemak.

“Veel mensen vragen mij nog steeds waarom ik toen voor deze locatie koos,” vertelt Nicolien Jorritsma, oprichter en eigenaar van Encis. Ze vervolgt: “Het antwoord is simpel. Hoewel de locatie ongebruikelijk is, was ik van mening dat deze locatie alleen maar mooie dingen kon opleveren. Zoals de route ernaartoe. En de prachtige uitstraling met binnen hoge plafonds.  Dat je in de pauze met een rondje wandelen cultuur, historie en gezelligheid kunt opsnuiven. Maar ook dat je aan het einde van een werkdag bij mooi weer met z’n allen kan napraten op het terras. Wat we erbij kregen was dat er altijd iets is te zien of gebeurt. Een evenement op de Roode Steen, de woensdagmarkten, maar ook het winkelend publiek wat langsloopt.”

Het pand aan het Grote Noord 9 heeft een rijke historie en deed eerder o.a. dienst als kledingmagazijn en winkel (voor koloniale waren). Maar er is ook een historie samen met Grote Noord 11.

De verbinding met Grote Noord 11
Wat weinig mensen weten is dat in de vorige eeuw al een verbinding is gelegd tussen Grote Noord 9 en Grote Noord 11. Ooit is er een deur gemaakt tussen de twee panden toen de Gebr. Roozendaal hun fabriek in Goud, zilver en diamant uitbreidde van nummer 11 naar nummer 9. En diezelfde deur bleef in gebruik toen Frits van der Werff in de jaren 80 zijn sportschool opende.

Grote Noord 11 in 1935: een deel van de goudsmelterij van de Gebr. Roozendaal Jaren 80: het ballenhok van de sportschool
van Frits van der Werff


Nadat de sportschool verhuisde is de deur dichtgetimmerd. En nu is het moment gekomen om deze opnieuw te openen!

Groei van Encis en veranderende behoefte

Samen met de groei van Encis in de afgelopen jaren, zijn er meerdere verbouwingen gedaan in het pand aan nummer 9. Inmiddels is de behoefte en de invulling van de werkplek veranderd, en daar wordt met de uitbreiding naar nummer 11 invulling aan gegeven.

Samen met Rietvink Architecten is een plan gemaakt en is de verbouwing inmiddels in volle gang.  


Er wordt meer gelegenheid gecreëerd om te kunnen focussen, er komen aparte ruimtes om te bellen, maar ook vergader- en projectruimtes waar klanten kunnen worden ontvangen en kan worden samengewerkt.

Nicolien vertelt enthousiast: “We krijgen een heuse boardroom, vergaderruimte, meerdere focusruimtes, een belruimte, een grote lounge hoek en een apart ‘directiekantoor’. Aan dat laatste moet ik vooral zelf nog even wennen. Hoewel op de tekening staat ‘kantoor Nicolien’ vermoed ik dat deze ruimte ook (of juist) door collega’s zal worden gebruikt. Ik ben gewend om in de reuring te zitten en zal dit, hoewel ik straks een eigen kantoor heb, ook zeker blijven opzoeken.”

De verbouwing is naar verwachting op 1 juli afgerond zodat vanaf dat moment de uitbreiding naar nummer 11 officieel in gebruik kan worden genomen en het nieuwe adres van Encis dan Grote Noord 9-11 wordt!

Verwondering en sfeer doorzetten van nummer 9 naar nummer 11

Regelmatig krijgen collega’s terugkoppeling van klanten die naar Encis komen dat de sfeer in ’ons huis’ zo fijn is. Iets wat zeker zal worden doorgezet in de uitbreiding naar nummer 11. Wij hebben er enorm veel zin in! Wil je op de hoogte blijven ? kijk dan vooral op onze socials voor de laatste updates.