Awareness training via E-Learning

Als vast onderdeel van de ISO 27001 certificering van Encis doen alle medewerkers jaarlijks een security awareness training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met MNP Solutions en hebben wij ook beschikbaar gemaakt voor onze klanten. Ben je geen klant maar wil je wel de awareness training doen met en voor je medewerkers? dan kan dat! 

Deze training is bedoeld om het bewustzijn van informatiebeveiliging bij medewerkers te vergroten. Zij kunnen onafhankelijk van een locatie of elkaar op een plezierige en interactieve manier kennis opdoen van de basisprincipes van informatiebeveiliging en security. Iets waar iedereen tegenwoordig mee te maken heeft bij het werken met informatie.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Informatiebeveiliging algemeen
  • Cybercrime
  • Cyberattacks zoals Phishing, Social engineering, CEO fraude, Vishing, SPAM en Ransomware
  • Technische en organisatorische maatregelen
  • De werkplek
  • Toegangsbeheer
  • Wachtwoorden
  • Thuiswerken

Algemeen

We zien het allemaal steeds vaker in het nieuws. Bedrijven of scholen die worden gehacked via een ransomware aanval of een Ddos aanval. Daar waarbij er losgeld betaald moet worden om data terug te krijgen. Of daar waarbij alle gegevens op straat komen te liggen.

Helaas tegenwoordig aan de orde van de dag. Onder andere de Covid pandemie is misbruikt door kwaadwillenden. Zo is het aantal helpdeskfraude meldingen met 200% gestegen, werden eerder van 500 miljoen gasten van het Mariott hotel gestolen, kregen verschillende Nederlandse providers te maken met een DDos-aanval, werd het Hof van Twente getroffen door een ransomware aanval,  werden er gegevens gestolen van het coronasysteem van de GGD, en werd biscoopconcern Pathe getroffen door CEO fraude.

Ook binnen het MKB zijn er legio meldingen, behalve dan dat deze vaak niet groot in het nieuws komen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de hack op een bedrijf die wereldwijd zorgt voor het monitoren van netwerken, of de Log4j kwetsbaarheid die in gebruik is bij legio aan software.

Encis neemt beveiliging zeer serieus. Voor ons is ‘veilig zijn’ dagelijkse kost en inmiddels verweven bij alles wat we doen. Onze kennis en kunde dragen wij graag over aan onze klanten en deze E-learning is 1 van de methodieken om meer kennis bij de gebruikers te brengen als het gaat om deze veiligheid.  

Wanneer je een beveiligingsexpert vraagt ​​naar de definitie van informatiebeveiliging, krijg je mogelijk een antwoord dat lijkt op de volgende definitie:

“Informatiebeveiliging (IB) is ontworpen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van computersysteemgegevens te beschermen tegen personen met kwaadaardige bedoelingen. Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid worden soms de BIV drie-eenheid van informatiebeveiliging genoemd”.

Als je het zo leest, lijkt informatiebeveiliging een onderwerp waar je liever niet te veel over zou willen weten. En toch moeten we als bedrijf of individu elke dag de gevolgen van informatiebeveiliging aanpakken. Of het nu gaat om een ​​beleid op een website, het gebruik van een wachtwoord om in te loggen in een cloud-omgeving of een speciale sleutel om een ​​deur te openen. Informatiebeveiliging is onderdeel geworden ons alledaagse leven

Tijdens de e-learning Security Awareness nodigen we je uit in de wereld van informatiebeveiliging. Deze e-learning is speciaal gemaakt voor klanten van Encis. Wij hopen je hiermee meer kennis te geven zodat je zelf de juiste keuzes kunt maken.

Inhoud training

Wij bieden de training aan middels een e-learning. De deelnemer ontvangt een mail met een link naar de training. Deze bestaat uit 5 hoofstukken, met aan het einde van ieder hoofdstuk een aantal kennisvragen. Aan het einde van de e-learning komt een toets en ontvangt de deelnemer een digitaal certificaat.

De e-learning duurt ongeveer 30 minuten en kan worden gedaan op het moment dat het de deelnemer het beste uitkomt. Ons advies is om de training te volgen op een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden.

Inzicht

Alle deelnemers ontvangen een certificaat na deelname van de training. Ook stellen wij een rapport ter beschikking met daarin alle resultaten van de deelnemers.

Kosten

Wij hebben deze training speciaal laten maken en is toegespitst op de klanten van Encis. De training kost 35 euro per deelnemer excl btw. Speciaal voor de klanten van Encis is een korting van 20% van toepassing en kost daarmee 28 euro excl btw per deelnemer.

Klik hier om het formulier voor deelname in te vullen. Wij regelen de rest!