Wachtwoordmanager LastPass gebruiken

Encis werkt sinds kort met de de betrouwbare wachtwoordmanager LastPass. Lees hier waarom jij dat ook zou moeten doen! 

Wat is LastPass?

LastPass is een wachtwoordmanager die je installeert op jouw computer, telefoon of tablet.

Elke keer als je inlogt op een online account, zal het programma vragen of het jouw inloggegevens veilig moet opslaan op één centrale locatie, jouw kluis.

Als je een wachtwoord opslaat in jouw kluis, onthoudt LastPass het voor je. De volgende keer als je je wilt aanmelden bij een online account, vult LastPass jouw aanmeldingsgegevens automatisch in met een uniek, door de ingebouwde wachtwoordgenerator, gecreëerd wachtwoord. Zo kun je overal en op al je apparaten makkelijk en veilig inloggen met één klik.

LastPass is beschikbaar op alle apparaten en ondersteund alle browsers. Zo wordt alles altijd gebackupt en op elk apparaat gesynchroniseerd en kan je overal en altijd jouw wachtwoorden beheren.

Onze collega Jesse zegt er het volgende over:

De afgelopen periode zijn er meerdere gegevenslekken in het nieuws geweest. Om gegevenslekken, vaak veroorzaakt door zwakke wachtwoorden, te voorkomen, is het vooral in deze tijd belangrijk om voor al jouw online accounts unieke wachtwoorden te gebruiken.

Het grootste voordeel van LastPass is dat het niet alleen al je wachtwoorden op een veilige plek bewaart, maar je door de ingebouwde wachtwoordgenerator ook snel en eenvoudig unieke wachtwoorden creëert voor al jouw online accounts, zonder deze zelf te moeten bedenken en onthouden.

U onthoudt slechts één wachtwoord en LastPass doet de rest!