Encis opnieuw gecertificeerd voor ISO 27001 en NEN 7510!

Bij alles wat we doen stellen we onszelf altijd de vraag: Doen we het veilig?  Inmiddels is informatiebeveiliging een onderdeel van ons DNA geworden. Nu al voor het vierde jaar op rij heeft Encis de ISO 27001 en NEN 7510  certificeringen afgerond. Klanten en partners zijn daardoor verzekerd dat wij hoge normen stellen aan informatiebeveiliging. Natuurlijk zijn we ook nu weer erg trots op dit prachtige resultaat! 

Wat is ISO 27001?
ISO 27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging. De norm biedt een kader om de beveiliging van informatie binnen de organisatie op orde te krijgen en te houden. Met een certificaat op zak kan er worden aangetoond dat de organisatie vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van (bedrijfs)informatie beschermt. Maar ook dat de organisatie continuïteit waarborgt. En, tot slot, dat de organisatie zicht heeft op mogelijke bedrijfsrisico’s, deze aanpakt en monitort.

Wat is NEN 7510?
Informatiebeveiliging is belangrijk, zeker in de zorgsector waar medische en patiëntgegevens worden beheerd en uitgewisseld. De kwaliteit van dienstverlening in de zorgsector is van groot belang, soms zelfs van levensbelang. Naast het borgen van kwaliteitscriteria, vereist de norm NEN 7510 dat informatiebeveiligingsmaatregelen op controleerbare wijze zijn ingericht voordat kan worden gesproken over adequate informatiebeveiliging.

Directe link naar ISO 27001 certificaat
Directe link naar NEN 7510 certificaat