Encis Scan

Audit
Een Audit bestaat vaak uit diverse onderdelen. Deze onderdelen kunnen separaat of direct worden afgenomen. Het resultaat van de audit komt terug in een uitgebreide en specifek op het doel toegespitste rapportage. In sommige businesscases volgt er na de rapportage een geschreven advies ter verbetering of aanpassing van de omgeving als dat noodzakelijk is.

Netwerkscan
Encis voert een scan op het netwerk uit om inzicht te verkrijgen in de belangrijkste technische beveiligingsaandachtspunten. Voor het onderzoek wordt gebruik gemaakt van o.a.: Poortscans, network mappers, vulnerability scans, wachtwoord audit tools, SSL controles etc. De scan wordt altijd onder strikte geheimhouding uitgevoerd op de momenten dat het u als klant het beste uitkomt. Uiteraard volgt er een duidelijke en gedetailleerde beschrijving en rapportage.

Systeemscan
Voor het verkrijgen van inzicht in de belangrijkste technische beveiligings-aandachtspunten van uw hardware componenten voeren wij een systeemscan uit. Voor het onderzoek wordt gebruik gemaakt van: Kaseya (Audit & inventarisatie, Patch management module). De onderzoeksresulaten worden in duidelijke rapportagse aangeleverd.

Internetscan
Voor het verkrijgen van inzicht van de kwetsbaarheden voor met name hosting software en de omgeving voeren wij een internetscan uit. De medewerkers van Encis controleren dan o.a.: Autorisatie instellingen IIS, Gebruikersbeheer en autorisaties, SQL injections, Antivirus op werkstations, Het verkeer van en naar de websites, Cross site scripting (CSS) etc.