Cloud computing

Een Cloud netwerk vraagt veel minder investering dan conventionele netwerken en is altijd beschikbaar. Een Cloud oplossing van Encis is voordelig, schaalbaar en eenvoudig op te zetten voor iedere organisatie.

Cloud oplossingen zijn niet nieuw, waarschijnlijk maakt u al 2 decennia gebruik van cloud diensten in de vorm van uw website of uw mailverkeer maar wist u dat gewoonweg niet.

Een Cloud is niets anders dan een fictieve wolk van aan elkaar gekoppelde netwerkcomponenten. Een cloud draait niet bij u op kantoor maar bij Encis in een datacenter. Een Cloud is een netwerk omgeving die u kunt gebruiken waar, wanneer en hoe u maar wilt. De Cloud oplossing wordt opgezet aan de hand van uw eisen of wensen.

Waarom kiezen onze klanten voor Cloud Services van Encis?

  • Geen investeringen u betaald een vast bedrag per maand
  • U betaald wat u verbruikt
  • Flexibele contractvormen, op- en afschalen wanneer nodig
  • Hoge beschikbaarheid network; 99,8% uptime
  • Optimale beveiliging
  • Altijd up to date, altijd de laatste versie van uw benodigde software
  • Gedegen medewerkers, vertrouwen van meer dan 200 klanten

Welke vormen van Cloud Services bieden wij aan:

SAAS
Met Software As A Service wordt software via de cloud aangeboden via de webbrowser. Een voorbeeld hiervan is webmail. Ook Word en Excel kunnen tegenwoordig via de webbrowser worden ontsloten.

IAAS
Met Infrastructure As A Service worden servers en werkstations via de cloud aangeboden. De implementatietijd en onderhoudskosten worden sterk gereduceerd omdat veel taken niet meer nodig zijn of geautomatiseerd worden. Zo is er geen onderhoud aan hardware nodig en kunnen servers en werkstations in minuten in plaats van uren geïnstalleerd worden.

PAAS
Met Platform As A Service kan de eigen bedrijfssoftware of bijvoorbeeld Word en Excel via de cloud worden aangeboden. In dit geval zal de software worden toegevoegd aan de serveromgeving in de cloud en is deze ook via ‘de cloud’ te benaderen.
Het is mogelijk om op verschillende manieren gebruik te maken van Cloud computing. Dit kan Publiek, privaat of Hybride. Hieronder treft u in het kort de uitleg:

  • Publiek: software en data staan volledig op servers van externe dienstverlener en er wordt een generieke functionaliteit geleverd
  • Privaat: De gebruiker heeft volledige controle over data, beveiliging en kwaliteit. De componenten worden niet gedeeld met andere klanten.
  • Hybride: Hierbij worden meerdere interne en/of externe wolken samen gebruikt.

Stel uw vraag via mail info@encis.nl of bel direct met onze servicedesk op 0229-210072 voor directe antwoorden.